Verlenging terrasseizoen gemeente Weert

WEERT – Afgelopen voorjaar is er door het college van burgemeester en wethouders besloten dat de terrassen in Weert ruimer opgezet mochten worden. Officieel loopt het terrasseizoen op 4 oktober ten einde. Omdat ondernemers vanwege de Landelijk geldende coronaregels niet veel mensen in hun horecagelegenheid kunnen plaatsen, is besloten om de terrassen toe te staan tot einde 2020. 

Wethouder Wendy van Eijk; ‘We begrijpen, mede door het prachtige weer van de afgelopen dagen, dat ieder zonnestraaltje voor de horecaondernemers helpt om extra mensen te kunnen plaatsen op de terrassen. Ondanks dat het door het weer niet altijd even aantrekkelijk is om buiten te zitten, willen we de ondernemers die dat willen, tegemoet komen door terrassen toe te blijven staan tot einde 2020. Uiteraard geldt dit niet wanneer er nieuwe, strengere, landelijke richtlijnen komen.’