De Bever in al haar glorie 

HAMONT-ACHEL –  Het is één van de mooiste plekjes van Hamont-Achel: Domein De Bever, gelegen in de vallei van de Warmbeek. Al van de jaren ’60 is het een recreatieoord voor jong en oud. De laatste jaren heeft de stad Hamont-Achel, het Regionaal Landschap Lage Kempen en het Agentschap voor Natuur en Bos alles op alles gezet om het domein weer in topconditie te krijgen. Zo ging in de winter van 2017 het project ‘Beleef de Bever’ van start, waarbij er onder andere komaf gemaakt werd met het parelvederkruid dat zich in het water bevond. Deze agressieve exoot zorgde ervoor dat de vijver stilaan dichtslibde met negatieve gevolgen voor de fauna en flora. Verder werd er ook een beleef en ontdekkingspad ingericht, waardoor het domein nu voor jong en oud nog aantrekkelijker is om er eens een wandeling te maken. Momenteel ligt het domein er erg goed bij, ook fotograaf Gerard Coenen beaamde dit en stuurde ons deze foto toe. 

Foto Gerard Coenen