Boy Jansen uitvaartverzorging ontvangt keurmerk ‘Dementievriendelijke uitvaartverzorger’

CRANENDONCK – De afgelopen maanden is ons bedrijf sterk in ontwikkeling.

Naast het keurmerk ‘Eerlijke uitvaarten’ welke uniek in deze regio is, die u belooft dat de prijzen open en eerlijk, zonder winstoogmerk berekend worden. Mogen we nu ook het keurmerk ‘Dementievriendelijke uitvaartverzorger’ dragen. Daarnaast is er een eigen training opgezet die landelijk uitgerold gaat worden. De training past goed bij de twee bijzondere beroepen welke Boy uitoefent. Voorgaan met een lach en een traan, een training die professionals in de uitvaartbranche een nieuwe verfrissende blik op het voorgaan van de afscheidsdienst geeft.  Een manier die Boy zelf altijd al toepast om zo een afscheidsdienst net dat beetje extra te geven.

Dementievriendelijke uitvaartverzorger

Oma lijd aan dementie, opa komt te overlijden.

Moeten we oma vertellen dat opa is overleden?

Laten we oma afscheid nemen van opa?

Nemen we oma mee naar de uitvaart?

Het zijn slecht enkele vragen die ons gesteld worden in een dergelijk soort situatie.

Helaas ontbrak het ons aan voldoende kennis om hier duidelijk antwoord op te geven, om hier de juiste begeleiding bij te bieden. Door de hoge toename van dementie krijgen we steeds vaker te maken met dit soort situaties, daarbij vinden wij dat iedereen recht heeft om op een passende wijze afscheid te nemen. Daarom zijn we blij dat er een opleiding bestaat die ons van de juiste kennis heeft voorzien. Door het volgen van deze opleiding weten we nu wel wat we moeten antwoorden en hoe we de persoon met dementie maar ook de familie kunnen begeleiden.  Al zijn er vaak veel herinneringen verdwenen er is altijd nog het onderbuikgevoel dat wel degelijk weet dat er iets gaande is. Net als ieder mens zijn ook mensen met een vorm van dementie uniek, een aanpak op maat is hierbij nodig. Hoe ga je hier mee om, hoe betrek je ze en hoe geef je ze de ruimte voor rouw. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij de juiste kennis in huis hebben om u hier antwoord op te geven, om u te begeleiden bij dit moeilijke proces. Kennis die is beloond met het keurmerk ‘Dementievriendelijke uitvaartverzorger’.

Voor vragen over dit onderwerp mag u altijd contact met ons opnemen, wij informeren u graag. www.boyjansenuitvaartverzorging.nl