MBV Budel wint eigen motoballtoernooi

BUDEL – Ook de Duitse motoballcompetitie werd door het Coronavirus getroffen en in zijn geheel afgelast. Dit in tegenstelling tot Frankrijk waar de competitie in augustus weer werd hervat. Omdat het in Nederland weer mogelijk werd om, met de nodige maatregelen, wedstrijden te organiseren, pakte MBV Budel het plan op om op de valreep nog een paar wedstrijden te organiseren. Enkele weken geleden werd een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen MSC Tornado Kierspe. Met Tornado Kierspe onderhoudt MBV Budel al meer dan veertig jaar vriendschappelijke betrekkingen. Deze wedstrijd werd door MBV Budel met 5-7 verloren.

Afgelopen weekend organiseerde MBV Budel een toernooi. Nadat enkele teams afzagen van deelname, vanwege de coronaperikelen, bleef alleen MSC Tornado Kierspe bereid om deel te nemen. Omdat met twee teams geen toernooi georganiseerd kon worden, ontstond het idee om de ‘Alte Herren’ van beide verenigingen in te schakelen. ‘Alte Herren’ zijn oud-spelers met een leeftijd van globaal tussen de 40 en 60 jaar. De ‘Alte Herren’  van beide verenigingen waren best bereid, om nog eens een potje te motoballen en dit pakte voor het toernooi onverwacht goed uit. De eerste wedstrijd van het toernooi werd al meteen een verrassing. De ‘Alte Herren’ van Tornado Kierspe, met in hun midden oud-international Oliver Sinn, gaf hun eerste team al meteen klop, door de wedstrijd te winnen met 5-8.  De wedstrijd tussen het eerste team van MBV Budel en de ‘Alte Herren’ van MBV Budel werd door het eerste team van Budel gewonnen met 8-5. De overige uitslagen van de voorrondes waren: 1e team Budel-Alte Herren Tornado Kierspe 5-3, 1e team Tornado Kierspe-Alte Herren MBV Budel 8-6, Alte Herren Tornado Kierspe-Alte Herren Budel 6-2 en 1e team Budel-1e team Tornado Kierspe 11-0.  Zondag stonden de wedstrijden voor de eerste en tweede plaats en de wedstrijden voor de derde en vierde plaats op het programma. De wedstrijd voor de derde en vierde plaats ging tussen ‘Alte Herren’ MBV Budel en het eerste team van Kierspe. Dit werd een spannende wedstrijd en werd door het eerste team van Kierspe gewonnen met 4-5. De wedstrijd voor de eerste en tweede plaats ging tussen het eerste team van Budel en de ‘Alte Herren’ van Kierspe. Deze wedstrijd werd door het eerste team van Budel gewonnen met 12-4, waardoor het eerste team van MBV Budel winnaar werd op het eigen toernooi.

Ook het jeugdteam van Tornado Kierspe was meegereisd naar Budel. Zij speelden zowel op zaterdag als op zondag een wedstrijd tegen het jeugdteam van Budel. De wedstrijd op zaterdag werd met 7-4 gewonnen door de jeugd van MBV Budel en de wedstrijd op zondag werd gewonnen met 8-4. Beide wedstrijden werden gesierd door veel inzet van beide teams en een aantal mooie doelpunten.  

Al bij al was het een toernooi met een aantal mooie wedstrijden, die het aanzien meer dan waard waren. Jammer genoeg zit hiermee dit motoballseizoen er alweer op. Hopelijk zal het volgende seizoen weer normaal kunnen verlopen, want ook MBV Budel is afhankelijk van de inkomsten uit de wedstrijden en de andere evenementen, die zij (mede)organiseert. MBV Budel wil hierbij al haar sponsoren, vrijwilligers, begunstigers en supporters hartelijk danken voor de steun in het afgelopen seizoen en hoopt, dat zij ook volgend jaar weer op deze steun kan rekenen. 

Uitslag toernooi:

1e team MBV Budel

Alte Herren Tornado Kierspe

1e Team Tornado Kierspe 

Alte Herren MBV Budel