Ontruiming illegaal feestpand

WEERT – De politie heeft zondagmorgen 4 oktober in een pand aan de Vliesvenweg in Weert een illegaal feest afgebroken en het pand ontruimd.

Het feest, dat ontdekt werd omdat er meldingen kwamen van geluidsoverlast, werd bezocht door ruim honderd man. Hoe lang het feest al aan de gang was is niet duidelijk. De ME heeft de feestgangers verwijderd uit het pand. Toen de groep vervolgens op de straat ging hangen werd die ook schoongeveegd.

Plaatselijke pers werd door de politie op afstand gehouden. Hoewel de ontruiming soepel verliep was de sfeer grimmig. Geen van de feestgangers droeg een tegen corona beschermend gezichtsmasker. Ook de zgn. 1,5 meter regel werd nauwelijks gehanteerd. De inmiddels ex-feestgangers dropen af, onderwijl vinger opstekend richting fotograaf, in voornamelijk auto’s met Belgisch kenteken.

Foto’s Jack Roosen