Sint Jorisgilde Budel van start met Sjors Sportief

BUDEL – Ondanks het feit dat veel activiteiten van vele verenigingen op een laag pitje staan vanwege allerhande beperkingen die van kracht zijn n.a.v. de coronamaatregelen is er gelukkig ook dit jaar weer een boekje verschenen van Sjors Sportief. 

Vele verenigingen, waaronder ook het Budelse Sint Jorisgilde, weten via deze weg de schoolgaande jeugd van Cranendonck te bereiken. In het boekje stelt het gilde zich voor en via Sjors Sportief kan men zich aanmelden voor een kennismaking met het trommelen, bazuinblazen, vendelen of het kruisboogschieten. In het verleden hebben enkele kennismakingen via deze weg geleidt tot een blijvend lidmaatschap. Ook nu weer staat instructeur Rens van Hunsel elke maandagavond in De Vaandrig klaar om de eerste aanmelding voor het trommelen te begeleiden. Ook de vendeliers staan alweer enkele weken op zondagochtend of maandagavond paraat om met twee aanmelders aan de slag te gaan. De aanmelding voor het kruisboogschieten moet nog even wachten. Daarmee gaan de schutters pas na de jaarwisseling aan de slag. Voor die tijd gaan we eerst kijken hoe we zelf op coronaveilige manier het kruisboogschieten doorgang kunnen laten vinden op de maandagavonden.

Aanmelding voor een kennismaking kan voor schoolgaande jeugd nog het hele schooljaar via www.sjorssportief.nl. Als je niet meer op een basisschool zit in Cranendonck, ergens tussen 8 en 80 bent en meer wilt weten over het gilde, kom dan gerust eens kijken in De Vaandrig aan de Poelderstraat op de maandagavond of bezoek onze website www.sintjorisgildebudel.nl. Ook op Facebook kun je ons terugvinden en vrienden met ons worden.

Foto De vendeliers in de weer met een van de aanmelders via Sjors Sportief.