Themabijeenkomst ‘Meer balans en minder stress voor jou als mantelzorger’

WEERT – Als mantelzorger heb je vaak het gevoel alle ballen in de lucht te moeten houden en sta je altijd ‘aan’. Dit vergt veel van een mens en kan er toe leiden dat de balans tussen inspanning en ontspanning scheef groeit. Daarom organiseert Punt Welzijn in samenwerking met Didonne op den Buijsch van Pleasant Life een bijeenkomst over hoe je op een eenvoudige manier meer balans en minder stress kunt ervaren als mantelzorger. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 12 oktober en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Het vindt plaats in Cwartier ruimte 020 (Beekstraat 54, Weert, begane grond).

We hebben allemaal weleens stress. Als deze lang aanhoudt kun je lichamelijke of psychische klachten krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slecht slapen, hoge bloeddruk, moeite met concentreren of mogelijk zelfs een burn out. Dit kun je er natuurlijk niet bij hebben als je zorgt voor een ander. Tijdens de bijeenkomst ervaar je hoe je door eenvoudige oefeningen, die weinig tijd kosten, beter in je vel kunt zitten. Als je zelf meer ontspannen bent, ben je beter in staat om ook de mooie kanten van het zorgen te zien.  

Aanmelden kan via de website van Punt Welzijn of door te bellen naar 0495-697900. Vanwege de coronamaatregelen zijn er een beperkt aantal plekken. Verder zorgen we vooruim voldoende afstand, ventilatie en hygiënemaatregelen.