Bussluis in Budel?

BUDEL – Tijdens mijn fietstocht op weg naar Soerendonk vanuit Budel zag ik een bord met daarop de tekst: Bussluis (zie foto). Ik dacht…dit moet ik even op me in laten werken. Dus ik ben gestopt en heb meteen enkele foto’s gemaakt. Ik dacht wel meteen: “nou als hier een buschauffeur met zo’n grote bus in rijdt is de goede man behoorlijk van het padje.” Als je op Wikipedia kijkt is een bussluis een hindernis op een busbaan om te voorkomen dat personenwagens op de busbaan kunnen gaan rijden. Bussen kunnen dan wel gewoon door. De gemeente Cranendonck heeft hier toestemming en misschien wel opdracht gegeven om in deze situatie een obstakel in een grindpad te maken. De busbanen die ik in steden wel eens zie zijn geasfalteerd. Daarbij is een bussluis bedoeld zodat er een bus door kan, maar hier staat meteen een bord dat aangeeft dat het om een doodlopende weg gaat, Fietsers, bromfietsers en landbouwvoertuigen zijn de uitzondering. Dus de naam bussluis is volgens mij hier niet op zijn plaats . Er staat overigens ook een bord met “snelheid mideren i.v.m. stofoverlast.” Dan zou je kunnen gaan denken dat het uiteindelijk alles bij elkaar best dure, verkeerd genomen maatregelen zijn om iemand zijn stofproblemen op te lossen.