Griepvaccinatie op 31 oktober: bescherm je tegen griep!

Female doctor with vial and syringe in hospital. Vaccination day

HAMONT-ACHEL – Het najaar brengt niet alleen koudere temperaturen, ook het griepvirus wakkert dan weer aan. Dit seizoen is het extra belangrijk dat risicogroepen zich laten vaccineren tegen griep. Het is immers mogelijk dat de griepepidemie samenvalt met een nieuwe coronapiek. De Hamont-Achelse dokterspraktijken voorzien daarom ook een gezamenlijke griepvaccinatie op zaterdag 31 oktober. 

Een vaccinatie vermindert de kans op griep fors en speelt dus een belangrijke rol bij de bescherming hiertegen. Dit jaar is vaccinatie extra belangrijk omwille van de corona-epidemie. Griep- en coronasymptomen zijn immers gelijkaardig. Door het griepvaccin te laten zetten vermindert de druk op de gezondheidszorg en beschermt het gelijktijdig de risicopatiënten.

Op 31 oktober organiseren de huisartsen van Hamont-Achel een gezamenlijke griepvaccinatie. Deze gezamenlijke inenting gaat door op de volgende locaties:

• Zaal De Posthoorn (Hamont): voor patiënten van praktijk Maesveld;

• Michielshof (Achel): voor patiënten van praktijk Jaspers/Schuurmans en praktijk de Graaf/Lindemans. 

Maatregelen voor een veilig verloop
Om het vaccineren op beide locaties gespreid te laten verlopen, wordt er gewerkt in twee delen (in de mate van het mogelijke):  

• van 08.00 tot 11.00 uur voor personen met een achternaam beginnend met A tot M;

• van 11.00 tot 14.00 uur voor personen met een achternaam beginnend met N tot Z.

Verder vraagt men om de mondmaskerplicht en de afstandsregels te respecteren en kledij aan te doen waarbij je eenvoudig je bovenarm kan vrijmaken. De betaling gebeurt via het ziekenfonds. Om de registratie vlot te laten verlopen, breng je zeker je identiteitskaart en een klevertje van de mutualiteit mee, alsook het griepvaccin.  Let op: ben je ziek of de laatste twee weken voorafgaand aan de vaccinatie in contact gekomen met iemand die besmet is met corona? Of bezocht je in deze periode een oranje of rode zone? Dan dien je je op een later moment te laten vaccineren bij je huisarts. Wie vragen heeft over de vaccinatie, neemt hiervoor contact op met zijn of haar huisartsenpraktijk.