Horeca wederom getroffen

Een delegatie horeca ondernemers uit Cranendonck. Foto Rachelle de Nier.

CRANENDONCK – De horecaondernemers uit Cranendonck maken zich grote zorgen om de nieuwe maatregelen die de overheid heeft opgelegd. Net als in heel Nederland zijn de maatregelen zo aangescherpt dat er weer een zware periode op komst is voor de ondernemers. 

Wederom wordt de horeca hard getroffen en veel ondernemers zien hun zaak waar ze jaren voor gewerkt hebben ‘langzaam ten onder gaan’. Samen met de Gemeente Cranendonck proberen de ondernemers er alles aan te doen om toch zoveel mogelijk omzet te kunnen genereren. Dat kan bijvoorbeeld door extra winterterrassen te creëren waarbij de gemeente goed meedenkt. Zo werd afgelopen week met burgemeester Van Kessel, wethouder Kuppens en een delegatie horeca-ondernemers online vergaderd om te kijken waar de speerpunten voor de horeca liggen. Voor de horeca-ondernemers is één van de grootste speerpunten de sluitingstijd van 22.00 uur. Maar ook het maximaal aantal van 30 personen in de zaak, leidt tot grote omzetdalingen. De ondernemers roepen de bevolking dan ook op om -net als vroeger- eerder de deur uit te gaan om zo naar de plaatselijke horeca te komen. De horeca heeft er de laatste maanden alles aan gedaan om hun zaak “corona-proof” in te richten. Daarbij is geïnvesteerd om een veilige omgeving voor de gasten te maken. De saamhorigheid onder de ondernemers is groot en ze hebben samen de volgende boodschap: “Ga vroeg naar de kroeg, ga een keer extra lunchen of dineren of bestel een broodje of maaltijd om af te halen of thuis te bezorgen”. Bezoekers moeten zich natuurlijk wel aan de Corona-regels houden, zodat een veilige omgeving gegarandeerd is. Op die manier kan iedereen genieten van de Cranendonckse gastvrijheid, zoals u dat gewend bent!