KFC Hamont verliest voor derde keer op rij

HAMONT – Het eerste elftal van KFC Hamont heeft met 1-3 verloren van Bolderberg. De ruststand was 1-1. Voor de thuiswedstrijd tegen Bolderberg kiest trainer Olaf Vandael voor een vergelijkbaar elftal als de week ervoor in Leopoldsburg. Toen werd er verloren met het kleinste verschil, nu hopen de thuissupporters op beterschap. 

En het ziet er in het begin van de match ook goed uit. Al in de 2e minuut moet bezoekend doelman Beyen alles uit de kast halen om een vrije trap van Joren Vrijsen uit zijn doelvlak te ranselen. KFC combineert ook behoorlijk en dat geeft de burger moed. Geleidelijk aan komen de bezoekers echter beter in de wedstrijd; de spitsen worden vaak met lange ballen gelanceerd. Na enkele waarschuwingen -goalie Emmers redt initieel de meubelen- is het halverwege de eerste helft raak: Tibo Thys snelt door het centrum op doel af en scoort de 0-1. 

Tien minuten later lukt hem dit ei zo na alweer. Een vrijwel onzichtbare Tim Strijbosch tovert kort voor de rust een magistraal doelpunt uit z’n sloffen. Hij ziet de keeper ver uit doel staan en knalt vanaf een meter of 35 de 1-1 heerlijk in doel. Dat is dan ook de ruststand, gevleid want Bolderberg is veel gevaarlijker geweest.

Met drie wissels tijdens de rust hoopt coach Vandael de bakens te kunnen verzetten. Helaas, vijf minuten later al duikt Tibo Thys bij de eerste paal op en scoort de 1-2. Balverlies rond de middenlijn wordt 20 minuten voor affluiten genadeloos afgestraft; Thys maakt zijn (onechte) hattrick compleet. El Masouri knalt nog een vrije trap op de lat, het blijft 1-3.

Een slotoffensiefje met aardige pogingen van Tim Strijbosch en Michiel Thys levert niets op. De betere ploeg wint, Hamont verzeilt met een schrale 3 op 12 in het oninteressante gedeelte van de rangschikking. Het mag volgende zaterdag proberen om topploeg Meeuwen punten te ontfutselen. Iets waar geel-zwart na hun eerste nederlaag van het seizoen wellicht niet op zit te wachten, zeker niet op eigen terrein.