Ledûb Dames 1 verslaat Samos/Activia Dames 1

BUDEL – Na een heerlijke winst op US en een weekje rust,  stond alweer de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. Natuurlijk wisten we dat dit geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden en we er alles aan moesten doen om die punten in Budel te houden. Ons doel was dan ook weer alles geven en gaan voor elke bal! 

Door Shanou van Hameren

Na de warming up mocht onze ‘mini van de week’ Mirthe de eerste bal serveren. Dat resulteerde in een rally met winst voor Ledûb…dat moest toch wel goedkomen dan? We begonnen de set dan ook gelijk op maar het was Activia dat toch steeds de voorsprong nam en met een paar punten uitliep. We probeerden elke keer terug te komen maar door veel persoonlijke foutjes was het toch Activia dat de set naar zich toe trok met 14-25.

Dat kan en moet beter! Deze set was dan ook totaal het tegenovergestelde dan de vorige set. De pass werd goed gebracht en de mooie setjes werden afgemaakt. Het enthousiasme en de wilskracht waren terug waardoor we vrijuit konden spelen en Activia onder druk konden zetten. Dit resulteerde dan ook in een mooie set uitslag 25-9!

Dit niveau moesten we volhouden om de wedstrijd te kunnen winnen. We begonnen deze set dan ook weer met sterk spel, alleen gaf Activia goede weerstand. In deze set gingen we gelijk op en was de vechtlust en de wilskracht goed aanwezig aan beide zijden, we wilden beiden deze set winnen! We wisten dat we nu volle bak moesten gaan om deze set te winnen en niet afgeleid worden door de tegenstander die inmiddels al een gele kaart mocht ontvangen van de scheidsrechter. Het was een echte strijd maar wij mochten aan het langste eind trekken en de set binnenhalen met 25-23. 

In de vierde set ging het weer gelijk op tussen beiden teams maar wat we juist teveel hadden in set twee kwamen we hier wat tekort. Er werden wat meer persoonlijke foutjes gemaakt en er werd wat minder slim gespeeld dan in de vorige set. Activia trok deze set naar zich toe met 21-25. Op naar de vijfde set…

We begonnen deze set met een kleine achterstand maar na de time out van Dennis wisten we gelijk wat we moesten doen: Alles maar dan ook echt alles geven! En dat deden we, we vochten voor elke bal en de adrenaline stroomde door ons heen want wij wilden deze wedstrijd winnen! Op 14-11 serveerde Activia uit wat ervoor zorgde dat wij er met de winst vandoor gingen! 3-2

Wauw! Wat een wedstrijd was dat en wat hebben we gevochten voor elke bal..  Wij gaan nog even nagenieten van deze mooie wedstrijd en dinsdag mogen we weer vol aan de bak om zaterdag in Sliedrecht te kunnen knallen!