Nationale test BE-Alert

HAMONT-ACHEL – ‘BE-Alert – Test. Dit is een oefening, je hoeft niets te doen. Zijn je vrienden en familie al ingeschreven? Registreren of je gegevens wijzigen kan via www.be-alert.be/nl’ Dat bericht ontvingen op
1 oktober 1.582 inwoners in Hamont-Achel op hun mobiele telefoon. Dat gebeurde in kader van de nationale test van BE-Alert. Met deze alarmeringstool kunnen inwoners tijdens noodsituaties snel verwittigd worden via sms, telefoon of e-mail. 

In geval van een noodsituatie wil de stad Hamont-Achel haar inwoners graag snel kunnen informeren. Hiervoor doet het stadsbestuur naast haar andere kanalen waaronder de stedelijke website, Facebook, de digitale infoborden… een beroep op BE-Alert. Met dit alarmeringssysteem kunnen burgers op korte tijd de nodige aanbevelingen krijgen, zoals bijvoorbeeld het sluiten van ramen en deuren bij een brand. 

Hoewel crisissen moeilijk te voorspellen zijn, bereidt het stadsbestuur zich zo goed mogelijk voor op verschillende scenario’s. Zo worden er regelmatig opleidingen voorzien om noodprocedures te oefenen en komt ook de samenwerking met politie, brandweer en het medische team geregeld aan bod. Daarnaast is ook het testen van BE-Alert belangrijk om op deze manier vertrouwd te raken met het systeem en ervoor te zorgen dat het optimaal functioneert. Daarom nam de stad Hamont-Achel vandaag samen met 90 andere gemeenten deel aan de nationale test van BE-Alert georganiseerd door het Nationale Crisiscentrum. 

Alle inwoners die zich reeds registreerden voor BE-Alert ontvingen vandaag een testbericht. Ben jij nog niet geregistreerd en word je graag op de hoogte gebracht bij eventuele noodsituaties? Schrijf je dan snel in via www.be-alert.be. Zo kan je kiezen hoe je tijdens een noodsituatie geïnformeerd wordt: via sms, een gesproken bericht op de vaste telefoonlijn, een e-mail of alle drie. Afhankelijk van de situatie is het de burgemeester, gouverneur of minister van Binnenlandse Zaken die BE-Alert activeert.