Nieuwigheden Umoja project

Archieffoto voorjaar 2020

HAMONT-ACHEL – Umoja I-ngo geeft kansen aan kinderen en jongeren met mentale beperkingen in Tanzania. Umoja I-ngo is een internationale NGO die in 2017 grond heeft gekocht om haar Umoja training centrum (UTC) op te bouwen. 

Henny Schuurmans van het Umoja Project: “Ons centrum kan in de toekomst plaats bieden aan 75 kinderen in een flexibel systeem. Dit houdt in dat Umoja start met kinderen die een hoger niveau hebben, in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Deze kinderen zullen gedurende 6 maanden tot 2 jaar een training naar zelfredzaamheid volgen, samen met een ouder of familielid, en dit zowel in het UTC als in de gezinnen.” Umoja stelt met trots haar nieuwe website voor, www.umoja-center.be. “Dankzij vele sponsors kunnen we het leven van kinderen echt veranderen. De donaties zullen gebruikt worden om de kinderen dagelijks naar ons centrum te brengen en hen daar verder te kunnen voorbereiden op een zelfstandige toekomst. Dit alles in zorg op maat.”

Daarnaast geeft sponsoring Umoja de mogelijkheid om de  kinderen van een aantal praktische zaken zoals maaltijden, een ziekteverzekering, kledij… te voorzien. Maar dat is niet alles! “Omdat we echt willen werken richting zelfstandigheid, begeleiden we ook de ouders, voorzien we workshops rond zelfredzaamheid, zoeken we stageplaatsen en zoveel meer. Dit maakt voor een kind echt het verschil tussen een kansarme en een kansrijke toekomst,” aldus Henny.  Wil je meer weten over Umoja en de sponsormogelijkheden? Surf dan naar de nieuwe website  

www.umoja-center.be