Veilig paddenstoelen kijken met het hele gezin

Nederland; Netherlands; Holland, Provincie Drenthe, Twee meisjes kijken naar een vliegenzwam. Foto: Mark Schuurman/Buiten-Beeld/HH

REGIO – Paddenstoelen kijken met een groep mensen op 1,5 meter afstand, dat kan toch helemaal niet? Jawel hoor! Maar wel op een aangepaste manier. Op zondag 18 oktober organiseren IVN Heeze-Leende en IVN Asten-Someren toch hun populaire paddenstoelenwandeling in het natuurgebied bij het crematorium in Heeze.

Normaliter is de traditionele paddenstoelenwandeling een drukbezochte wandeling met veel natuurgidsen en groepjes belangstellenden. In verband met de corona-richtlijnen is dit jaar echter gekozen voor een “Speurtocht naar paddenstoelen” aan de hand van een “papieren gids”. Iedereen kan op eigen houtje meedoen.

De beide IVN-afdelingen nodigen met name gezinnen (huishoudens) uit om ergens tussen 13.30 en 14.30 uur naar de parkeerplaats van het crematorium te Heeze te komen. Hier worden ze één voor één ontvangen door onze natuurgidsen, registreren ze zich, krijgen een routebeschrijving met allerlei informatie over paddenstoelen die er nu te vinden zijn en kunnen meteen op pad.  Zo kunnen de groepjes op veilige afstand van elkaar toch “coronaproof” van de paddenstoelen genieten. We krijgen die middag gelukkig hulp van een aantal kabouters en van 14.30 tot plm.16.00 uur lopen er ook natuurgidsen rond om individueel vragen te beantwoorden. Heb je een spiegeltje, neem vooral mee! Foto’s maken met de smartphone helpt ook om contactloos details goed te bekijken of gericht vragen te kunnen stellen.  Aanmelden voor de wandeling is niet verplicht, registratie ter plekke wel. 

Enig vermoeden dat je besmet zou kunnen zijn? Ga dan niet mee! Voor informatie zie de websites van IVN Heeze-Leende en Asten-
Someren: ivn.nl/afdeling/asten-someren en ivn.nl/afdeling/heeze-leende