Tectum Achel onderuit tegen Decospan Menen 2-3

ACHEL – Afgelopen weekend speelde volleybalclub Tectum Achel de thuiswedstrijd tegen Menen. Na een goede partij vorige week tegen Maaseik waren de verwachtingen in Achel dan ook hoog gespannen. En dat ondanks het feit dat Menen vorige week in Aalst ging winnen.

In de eerste set startte Achel met Verschueren, Campforts, Smit, Koelewijn, Van Dyck, Stapels en als libero Brouns. Achel nam een snelle start met goed opslag- en aanvalswerk liep al snel uit naar 6-2. Bij 18-18 neemt coach Meertens zijn eerste TO op. Een spannende fase breekt aan. Bij 22-21 neemt Menen coach Depestele een TO. Het blijft gelijk op gaan, maar Achel sleept toch de eerste set binnen: 28-26. 

Tweede set startten beide ploegen met dezelfde opstelling. Vanaf de start van deze set lijkt Menen beter bij de les te zijn. De receptie blijft goed bij de spelverdeler Lankinen (die goed speelt!) komen waardoor hij al zijn aanvallers goed kan bereiken. Als dan ook hun middenspeler Dedeyne begin te scoren krijgt Achel het moeilijk. Maar Laptov blijft een gesel en als hij 5-8 scoort neemt Achel zijn eerste TO. Menen loopt verder uit en haalt deze set vrij gemakkelijk binnen met 18-25.

In de derde set kent Achel Achel een betere start dan in de voorgaande. Bij de stand van 23-20 neemt Menen zijn 2e TO. Ze blijven vechten en via 24-25 komt Achel weer op 26-25. Uiteindelijk wint Tectum Achel de set toch: 28-26.

De vierde set gaat ook weer gelijk op. Beide ploegen nemen om beurten de leiding in de set. Het is Menen dat met de set gaat lopen: 22-25. Ook de vijfde set is een weerspiegeling van de vorige. Meteen start het puntenverloop weer gelijk opgaand, beide ploegen vechten voor elk punt. Toch is het Menen dat met de winst naar huis gaat. Ze winnen de laatste set met 8-1 en de match met 2-3.

Een felbevochten wedstrijd waarin beide ploegen kansen hadden om ze binnen te halen maar waarbij Menen aan het langste eind trekt. 

Volgende week zou de uitwedstrijd in Haasrode gespeeld worden, maar wegens de coronamaatregels staat die op losse schroeven.