Verdienstelijk gelijkspel voor sv Budel

BUDEL  – sv Budel heeft aan de uitwedstrijd bij Unitas’59 een punt overgehouden. De Eindhovense kampioenskandidaat wist niet tot scoren te komen en ook sv Budel wist in de uitbraken geen treffer te maken, waardoor het bij 0-0 bleef. Hiermee komt sv Budel op vier punten uit drie wedstrijden en staat de ploeg van Walter van Ommeren op een 6e plaats in de 3e klasse D.

Doordat er verschillende wedstrijden zijn afgelast in de afgelopen weken, is de ranglijst van de 3e klasse D een beetje verwarrend. Verschillende teams gaan aan hun vierde wedstrijd van het seizoen starten op deze druilerige zondagmiddag, terwijl Reusel Sport eindelijk aan de competitie mocht starten na drie afgelastingen. 

Bij sv Budel was een behoorlijke puzzel te leggen deze zondag, zeker nadat trainer Walter van Ommeren ook centrale verdediger Roy Claassen zag afhaken in de warming-up. Naast Claassen waren ook verdedigers Jeroen Bogers, Bas van Dooren en Rens Vrijsen geblesseerd en is verdediger Stef van der Kruijs geschorst. Toch wist sv Budel een enigszins gehavende verdediging redelijk eenvoudig op de been te blijven deze zondag. Sterker nog, de eerste grote kans van de wedstrijd was voor sv Budel, maar de poging van Roel van Geldorp kwam op de paal terecht. Niet veel later had Unitas’59 twee grote kansen. Een goede redding van Don Driessen en de paal stonden een Eindhovense treffer in de weg. sv Budel was deze wedstrijd fel genoeg en had in ieder geval zichtbaar geleerd van de fouten van vorige week tegen SV de Braak, want na rust had het opnieuw op voorsprong kunnen komen, maar de inzet van Roel van Geldorp ging over het doel. Unitas’59 was aan het eind van de wedstrijd nog eenmaal gevaarlijk, maar deze kans werd uiteindelijk ook door de Budelse verdediging onschadelijk gemaakt.

Een punt in de uitwedstrijd bij Unitas’59, vooraf had iedereen ervoor getekend, maar uiteindelijk leek er toch meer in te zitten deze middag. De komende weken krijgen de spelers de tijd om te herstellen van alle blessures, want het is op dit moment onduidelijk wanneer de volgende wedstrijd gespeeld zal worden. Hierover zullen we later berichten via de website
www.svbudel.nl.