Zebracinema: volledig coronaproof

HAMONT-ACHEL – Omwille van de coronapandemie kende het Zebra filmseizoen ‘19 – ’20 in maart een bijzonder abrupt einde.  Inmiddels zijn sinds begin september de voorstellingen in Dommelhof in Pelt op dinsdagavond en in Cinema Walburg op donderdagavond terug opgestart, weliswaar met het in acht nemen van alle mogelijke veiligheidsvoorschriften. 

Dit betekent:
Dat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is om de nodige afstand tussen onze bezoekers te garanderen. Dat eenieder bij het binnenkomen de handen moet reinigen en tijdens de vertoning een mondmasker dient te dragen. De toegang en de zalen zijn zo ingericht dat afstand  tussen de bubbels van bezoekers gewaarborgd wordt. U dient zich eveneens te registreren.  De zalen worden zo veel als mogelijk verlucht. 

Er wordt aangeraden om in de mate van het mogelijke tickets online te bestellen. 

Het bezoekersaantal neemt week na week voorzichtig toe. Uiteindelijk kan er terug van film in de cinema genoten worden zoals het hoort: op een groot scherm in een donkere zaal, samen met andere toeschouwers.  Het was afwachten of er voldoende films beschikbaar zouden zijn. Terwijl de grote blockbusters à la James Bond telkens weer uitgesteld worden, waren er gelukkig voldoende ‘kleine’ en waardevolle films die aangeboden werden. Vanaf dit seizoen is de prijs lichtjes verhoogd naar de nog steeds zeer schappelijke éénheidsprijs van 7 euro voor een ticket. Met een volle Zebraspaarkaart kan u nog steeds de 10de film gratis bekijken.  Steeds meer kan Zebracinema ook films in Belgische première (‘Babyteeth’, ‘Corpus Christi’) of zeer recente releases vertonen.   Voor de komende weken staan alvast nog volgende films op het programma : ‘Il traditore’, een Italiaans gangsterepos in de traditie van de Godfatherfilms, ‘System Crasher’ een indrukwekkende film over een niet te begeleiden jong meisje dat vanwege een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag , de feelgood movie ‘A beautiful day in the neighborhood’ met een aandoenlijke Tom Hanks in de hoofdrol en samen met het Filmfestival van Gent de Belgische première van ‘For Sama’, een aangrijpend prent over de burgeroorlog in Syrië, in beide zalen gelijktijdig met Filmfest Gent vertoond op dinsdag 20 oktober om 20.15 u. 

Voor alle informatie kan u terecht op de websites : www.dommelhof.bewww.hamont-achel.be/aha  (Ontspannen —) Aha! Culturele belevenissen) of op www.zebracinema.be