Besmet

Een complottheorie

Helloooo, ik ben Melania Trump, de vrouw van de president van de Verenigde Staten van Amerika, de first lady. Dat ben ik. Ik wil ook wel eens m’n ei kwijt. Over mij hoor je niks, terwijl ik toch ook besmet ben met het coronavirus, tenminste, als je iedereen mag geloven. Maar believe it or not, ik voel me absoluut niet ziek. Ik heb niet eens koorts, ik ben niet verkouden. Wel moet ik binnen blijven, ik mag me niet laten zien,  dan kan ik me niet verspreken met te zeggen dat ik niks mankeer en dat het ook maar flauwe kul is van mijn man. Allemaal gefingeerd. Puur politiek. Verkiezingscampagnestunt. Dacht je nou echt, dat die ouwe man, met ruim 40 kilo overgewicht, binnen drie dagen weer was opgeknapt van corona, haha, al had ie twintig dokters aan z’n bed. Het waren er trouwens maar twee, de rest in die witte jassen op ons bordes waren ingehuurde acteurs. Konden die ook een centje bijverdienen in deze barre tijden. Zijn meest naaste medewerkster die hem besmet had (haha) is trouwens al ontslagen zodat ze haar zegje eventueel niet meer kan doen. Ze hadden haar uitgekozen voor de zogenaamde besmetting. Daar was flink over vergaderd, maar zij lijkt inderdaad de meest geloofwaardige persoon ervoor. Het zou een beetje verdacht zijn als ik niet ook besmet was, dat gaf, hoe dan ook een vreemde kijk op ons huwelijksleven, dus ik moest ook corona krijgen en ja hoor, hier zit ik dan, binnen, voorlopig nog toch. Ik was trouwens blij dat ie een paar nachten in het militaire hospitaal lag, waar ze voor de gelegenheid hem de totale vrijheid gaven om te doen waar hij zin in had. Er was alleen besloten toezicht, door de mensen die van deze stunt op de hoogte waren, verder door niemand. Nou, geloof maar dat meneer de president er op zijn bekende manier van geprofiteerd heeft. Maar dat doet me allemaal niks meer. Sinds ik weet wat voor onbenul hij is probeer ik alleen maar het beste ervan te maken. Ongelooflijk dat het hem gelukt is president van de VS te worden. Dat heeft hem werkelijk z’n héle fortuin gekost. We krijgen iedere maand nog steeds een rekening van de Sovjets: Maandelijkse aflossing, voor werkzaamheden, verricht door de Sovjet Unie, ter verkrijging van het presidentschap van de VS, in 2016, voor Donald J. Trump: 500.000 euro. Zo staat het op de factuur. Heb ik één keer gezien. Had hij hem op de WC laten slingeren. Pence weet ervan en nog een paar van die gladde jongens, verder niemand. Geen wonder dat hij zijn belasting niet meer kon betalen. Hij staat op de rand van een bankroet, maar daar zal hij zich ook wel weer uit lultwitteren. 

Intussen zit ik er maar mee. Heeft iemand van u mij ooit zien lachen trouwens, of zelfs glimlachen? Op TV of ergens, nee natuurlijk. Er is ook niks te lachen aan de zijde van Donald J. Trump. Hopelijk lukt het hem niet, ondanks deze toch wel goed in elkaar gezette campagnestunt, voor een tweede termijn herkozen te worden. Hoewel, Joe  Biden is het ook niet. Gewoon een oud mannetje dat waarschijnlijk al na een jaar presidentschap in elkaar stort. Niet te geloven dat een land als de Verenigde Staten niks anders op de been kan brengen voor het presidentschap dan deze twee schertsfiguren. Nou mensen, ik weet niet, of eigenlijk weet ik wél wat me te doen staat: als hij herkozen wordt, ga ik terug naar Europa, naar mijn familie, en als hij niet herkozen wordt, ga ik in een klooster, een wellnessklooster, of ik ga naar India, of allemaal. 

(De First Lady dankt HAC Weekblad dat ze haar ei kwijt kon in dit geweldige huis-aan-huisblad. Verdere gegevens zijn bij de redactie bekend)

Reageren? Graag! Dat kan via mail

guus.van.winkel@pandora.be