Dames FCC behalen 3 punten in Eersel met monsterscore

GASTEL – De wedstrijd van het zevental was afgelopen zondag afgelast. Het elftal speelde zondagmiddag wel in Eersel tegen EFC dames 1. Met een ruime selectie werd gestart aan deze belangrijke wedstrijd, waarin eindelijk eens de verdiende punten behaald moesten worden. 

Cranendonck startte erg fel en zette meteen druk op de achterhoede van Eersel. Al snel kon FCC de score openen. Na een paar minuten spelen was het Céline die een afvallende bal op de slof nam en mooi over de keepster werkte. Niet veel later kon spits Karin mooi wegdraaien en met een afstandsschot de 0-2 op het bord zetten. FCC bleef veel balbezit houden en probeerde voetballend op de helft van de tegenstander druk te zetten. De achterhoede bezweek voor rust nog drie keer onder de druk. Een uittrap van de ‘gelegenheidskeepster’ van Eersel kwam recht in de voeten van Joke terecht, die geen seconde aarzelde en de bal in de hoek kon schuiven. De laatste goal voor rust was er een uit het boekje. Wendy kwam aanspeelbaar op het middenveld en passte Karin in, die de bal mooi voor Anniek kon klaarleggen. Zij schoof de bal mooi linksonder in de hoek. De thuisploeg kon aanvallend weinig tegengas geven en creëerde vrijwel geen kansen. Voor rust kopte Karin ook nog een bal door op Joke, die de keepster in de lange hoek het nakijken gaf. Met deze 0-5 werd er naar de thee gegaan. Met een paar wijzigingen in het elftal werd er de tweede helft op dezelfde voet verder gegaan. Joke ging er nog maar eens een keer overheen op rechts en kon de bal strak voor geven, waarna Jessy de bal binnen werkte. De concentratie was toen even weg achterin en zo kon Eersel eenmaal gevaarlijk worden door stom balverlies achterin. Zo werd de score 1-6. Wie dacht dat FCC nu achterover ging hangen, heeft het goed mis. Ze bleven werken en herpakten het voetbal uiteindelijk goed. 

Op aangeven van de goed spelende Celine, kon ook Irina haar goaltje meepikken. Ze plaatste de bal beheerst in de hoek. De 1-8 werd wederom door Joke gemaakt, na een goede lange bal van Wendy over de verdediging. Ook Janna maakte haar minuten vandaag en deed dit verdienstelijk. Ze kon haar inzet belonen met een goal na een goede voorzet van Joke. Eersel probeerde wel te voetballen maar kon niet echt gevaarlijk worden. Mandy had de tweede helft haar keeperstrui gewisseld met Karin en kon af en toe mee op komen aan de rechterkant. Een mooie voorzet van Mandy over rechts werd zonder twijfel binnengewerkt door Robin. Als afsluiter nog een hoog afstandsschot van Irina en zo stond de ruime score van 1-11 op het bord.  Met 4 punten uit 4 wedstrijden klimmen de dames nu richting de middenmoot. Volgende week is het elftal vrij. 

Op zondag 25 oktober zou de volgende wedstrijd gespeeld worden. Deze is uitgesteld wegens de aangescherpte coronamaatregels.