Onze Stationsstraat in Maarheeze

MAARHEEZE – Hoe blij ben ik met onze vernieuwde Stationsstraat in Maarheeze. Het mag wel eens gezegd worden: Maarheeze heeft een prachtig nieuw aanzien. Het lijkt of alles in het eerste deel van de Stationsstraat groter en breder is geworden. Hoe mooi is de aanleg van de bloemperken, de bomen en struiken. En niet te vergeten de enorme bloembakken met de banken. De stenen van de straat zijn met veel zorg aangelegd, nadat de grond geëgaliseerd was. Ik heb er vaak naar staan kijken, hoe snel dat ging en dat allemaal met de hand. Elke dag ging ik een kijkje nemen naar de vorderingen en precies op tijd was (bijna) alles klaar en netjes opgeruimd. Omdat het een hete droge zomer was, schoot alles goed op. Alleen de laatste plantsoentjes kon men niet afmaken, maar dat zit nog in de planning.  Naast het mooie aanzicht is er nog een vermeldenswaardig pluspunt aan deze nieuwe opzet: er zijn praktisch geen drempels. Zo ondervind je met je rollator geen last als je gaat wandelen of winkelen. Dat is in de rest van het dorp wel anders. Niet alleen jammer, maar ook zeker een gemis. Net als het ontbreken van banken. Deze zijn in de rest van het dorp bijna niet te vinden. En als ik nog een minpuntje mag noemen: het fietsgedeelte had beter afgetekend mogen worden, met bijvoorbeeld een streep van lichte stenen. Jammer. Maar verder chapeau voor de gemeente en alle voortrekkers van en medewerkers aan dit project. 

Ingestuurd door Bertha Biemans