Bergrunners in ‘Marathon van Eindhoven’

BUDEL – Bergrunners liepen afgelopen zondag de virtuele marathon van Eindhoven. Drie Bergrunners Helene, Mirja en Christa hebben afgelopen zondag tijdens de virtuele marathon van Eindhoven de 10 kilometer gelopen. 

Het lopen was niet virtueel maar de plaats waar je dat deed was dat wel. Door de Corona maatregelen is het niet mogelijk een groot hardloop evenement doorgang te laten vinden. Hier was een mooie oplossing voor gevonden. Via een app op je telefoon kon je in je eigen omgeving de gewenste afstand lopen. Deze app hield de tijden en afstand bij, ook liet hij aanmoedigen van het publiek horen. Steeds werd vermeld waar je virtueel in Eindhoven aan het lopen was. Op Stratumseind werden de aanmoedigen luider en er waren dweilorkestjes te horen. Iedere kilometer kreeg je door wat je tijd was en of je wat moest drinken. Als je de 10 kilometer gelopen had was ook je eindtijd en positie in het veld af te lezen. Al met al was het ondanks het ontbreken van echt publiek en de vele mede wedstrijdlopers een leuke ochtend. Deze tien kilometer werd natuurlijk in en rond Budel gelopen. Volgend jaar hopelijk weer de fysieke versie dan zijn de Bergrunners ook weer present. Ook zin om in de buitenlucht aan je conditie te werken? Dit is mogelijk bij de bergrunners met hardlopen, actief wandelen en Nordic Walking voor info kijk op de website
www.bergrunners-budel.nl of tel. 0031 6 14139196