Op weg naar het licht

Het seizoen van de prachtige zonsopkomsten is weer aangebroken. De eerste zonnestralen, gehuld in de vochtige dampen van de ochtendmist, geven in alle vroegte een betoverend en mysterieus schouwspel. Het blijft elke keer weer bijzonder om het gebaande pad te verlaten en het licht te volgen. Dwars door de weilanden, door de slierten van die mist, met het licht als navigatie. Enigszins verblind door die zonnige overdaad zoeken we ons pad.

Diverse betekenissen
Voor de gelovigen onder ons is deze ervaring misschien wel kenmerkend hoe zij hun levensloop zien. Het licht te allen tijde blijven volgen, ook al is dat soms lastig. Maar uiteindelijk kan je je wel koesteren in de geborgenheid van die warmte. Voor anderen is het waarschijnlijk gewoon een mooie wandeling in de ochtend. 

Geen symbool van een levenspad, maar gewoon genieten van dat wat kan, terwijl je kijkt hoever je kan komen.

Onzeker
Hoe we ons leven ook leiden, uiteindelijk leven we allemaal naar het einde toe. De vraag waar dat einde is, kunnen we pas beantwoorden als we op dat punt zijn aangekomen. Eenieder is vrij om zich daar wel of niet op voor te bereiden. Veel is onzeker en vaak donker in die fase. 

Lichtpuntje
Maar er zijn ook lichtpuntjes. Want het afscheid bijvoorbeeld kan zeker warm, liefdevol en geborgen zijn. Wij kunnen u daarbij helpen en zijn er voor u en uw naasten wanneer u ons nodig heeft. Warm en betrokken wijzen we u graag de weg naar een mooi afscheid, te midden van alle emoties. 

Meer info
Meer info over uitvaartverzorging staat op de site: www.vdstappen.nl
Neem gerust contact op als u nog vragen heeft. 

Martin Horst RU,  Uitvaartverzorger 
Cranendonck, . 0031 495 430260