Grootste Limburgonderzoek ooit bekroont vrijetijdsaanbod in Pelt

PELT  – De werking van CC Palethe en Dommelhof werd in het ‘grootste Limburgonderzoek ooit’ van het Belang van Limburg en UHasselt uitgeroepen tot meest kwalitatief cultureel centrum van onze provincie. Onze bib staat in hetzelfde onderzoek op plaats vier, de werking van de sportcentra in Pelt haalde een mooie zevende plaats.

Pelt heeft een uitgebreid vrijetijdsaanbod. Cultuurcentrum Palethe is de laatste jaren uitgegroeid tot een toonaangevend cultuurhuis in de ruime omgeving met elke week tal van topnamen op het programma. Ook in Dommelhof zijn er tal van verdiepende activiteiten én kunnen artiesten, vooral uit het circuswereldje, in alle rust werken aan de opbouw van hun voorstelling. Ook op sportgebied, met de Bemvoort en Dommelhof, én met twee bibliotheken en een bibpunt zitten we in onze gemeente qua aanbod en activiteiten meer dan goed.

Iets wat ook de respondenten van ‘het grootste Limburgonderzoek ooit’ niet is ontgaan. De afgelopen weken vroegen het Belang van  Limburg en de UHasselt aan meer dan 10.000 Limburgers hoe tevreden ze waren over hun gemeente. Dommelhof en Palethe krijgen een grote onderscheiding voor hun aanbod. De culturele centra halen een score van 8,4 op 10, met stip de hoogste score van alle Limburgse gemeenten. De bibliotheek staat met een score van 8,2 op de vierde plaats in de Limburgse ranking, ook de sportcentra doen het met 8,08 op plaats zeven meer dan goed. Burgemeester Frank Smeets: ‘Uiteraard zijn we als gemeente heel fier op zo’n prachtige resultaten. Het vrijetijdsaanbod is een van de speerpunten van ons beleid. Want: vrije tijd zorgt voor het cement tussen onze Peltenaren. Ik wil dan ook vooral onze medewerkers bedanken voor al het harde werk, want zonder hun vriendelijke glimlach en verregaande passie voor hun werk zouden we deze resultaten niet hebben gehaald.’

Schepen van cultuur Niels Valkenborgh mocht op 8 oktober in de gebouwen van het Belang van Limburg de prijs voor ‘beste Cultureel Centrum van Limburg’ ontvangen uit de handen van hoofdredacteur Indra Dewitte van het Belang van Limburg.