KFC Eksel wint van Achel VV op De Siggert

ACHEL – Achel VV had kosten noch moeite gespaard om de aantrekkelijke affiche tegen KFC Eksel zo comfortabel mogelijk te laten doorgaan. Een goedgevulde tribune en zelfs vuurwerk zorgden voor de nodige sfeer; helaas ontbrak de hulp van weer- en voetbalgoden. 

Het tactisch plannetje van KFC Eksel klopte perfect en nadat de thuisploeg net voor rust met zijn tienen kwam te staan, werd het na de pauze genadeloos uitgecounterd.  De bezoekers trokken zich vanaf de 1ste minuut terug op de eigen speelhelft. 

Op het half uur was er een knap driehoekje met Jonas Van Der Wiel, Giovanni Dors en Ivo Moerenhout, maar zijn schot stuitte op de bezoekende doelman (32’). Eksel leek stilaan te plooien maar op slag van rust mocht Achelaar Nick Pinxten vervroegd gaan douchen na een noodremfout. De vrije trap werd door Bertrands in de benedenhoek binnengedraaid (45’ 0-1). Toch probeerde groen-wit met zijn tienen na de rust de forcing te voeren. Maar bij de eerste snelle tegenaanval van de bezoekers was het weer raak. K.Bertrands kapte zich handig vrij in de grote rechthoek en hoefde het leer maar in het lege doel te schuiven (63’ 0-2). 

Trainer Van Hout gooide nog 2 verse wissels in de strijd maar ondanks veel goede wil van de thuisploeg, bracht dit geen soelaas. Het waren de bezoekers die de voorsprong nog verdubbelden met 2 doelpunten van K.Bertrands (80’ 0-3) en (84’ 0-4). Het siert groen-wit dat ze tot de laatste seconde bleven strijden maar lat (Giovanni Dors 88’) en paal (Jean Black 89’) voorkwamen een eerreddend doelpunt.