Kleuters Basisschool de Stapsteen vinden bot van T-Rex

MAARHEEZE – Naar aanleiding van de Kinderboekenweek die dit jaar ging over “terug naar vroeger”, werkten de kleuters van Basisschool de Stapsteen uit Maarheeze over dino’s.  

Zij waren volop aan het leren over de verschillende soorten, de landschappen en wat ze aten, toen er afgelopen week een archeoloog op bezoek kwam in de school.  Hij vertelde dat er miljoenen jaren geleden dino’s hebben geleefd, ook op de plaats waar nu de Stapsteen staat. Er werd aan de kinderen gevraagd of ze wilden helpen met graven en het zoeken naar overblijfselen van deze dino’s. Meteen gingen ze aan de slag en met een geweldig resultaat! Na lang graven vonden zij een gigantisch bot in de grond! De archeoloog werd gebeld en gevraagd of hij kwam kijken. Na zorgvuldig onderzoek van de archeoloog kwam hij tot de conclusie dat het ‘hoogstwaarschijnlijk’ een bot is van een T-rex! “Hij heeft het bot meegenomen voor verder onderzoek, maar als het echt zo is komt ons bot in het museum!” aldus een van de kinderen. Wat waren de kinderen trots en wat een geweldige ervaring!