Dag van de Natuur in het teken van gezondheid

PELT – Op zaterdag 21 november 2020 is er weer de Dag van de Natuur. Die dag nodigt Natuurpunt Pelt iedereen uit om mee te komen helpen in de natuur, want (werken in de) natuur is gezond! Dit jaar staat de jaarlijkse Dag van de Natuur in het thema van gezondheid: want (werken in de) natuur is gezond. 

Zeker in corona-tijden merken we dat veel mensen enorm genieten van in de natuur zijn. Daarnaast is natuur vaak nog een vergeten medicijn, die zowel mensen van nut kan zijn met psychische of fysieke klachten. Natuur ontspant, doet bewegen en verhoogt sociaal contact. Wat allemaal bijdraagt aan een betere gezondheid. De heide rond het ven ‘het Hageven’​ is 10 jaar geleden geplagd. Momenteel rukken de dennetjes zich weer langzaam maar zeker op. Om het open karakter te behouden en de verbossing van de heide tegen te gaan, gaan de terrein arbeiders deze dennen verwijderen met een motorzaag en bosmaaier. De vrijwilligers zullen dan de boompjes afvoeren en maken er hopen van, waar hagedissen, padden en vogels een schuilplaats kunnen zoeken. Afspraak om 09u00 tot 12u00 aan het Bezoekerscentrum Hageven, Tussenstraat 10, 3910 Pelt. Soep en broodjes zijn voorzien achteraf. Breng je eigen handschoenen mee, doe stevige schoenen en oude, warme (regen)kledij aan. Om de gezondheidseffecten van natuur meer onder de aandacht te brengen, ontwikkelden we een aantrekkelijk natuurisgezond-gids, met tal van tips en weetjes. Als je tijdens de Dag van de Natuur een handje komt helpen, mag je een gids mee naar huis nemen. Meer info vind je op  www.dagvandenatuur.be.