Rijbewijskeuringen CBR in Budel

BUDEL – Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen elke woensdag bij Verkeersschool Cranenbroek medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

De eerste stap is dat u een Gezondheidsverklaring koopt.  Deze vragenlijst moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring. Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg. Een afspraak maken kan gemakkelijk via verkeersschoolcranenbroek.nl/rijbewijs-keuringen of door tijdens kantooruren te bellen naar het landelijke afsprakenbureau 088 23 23 300.

Senioren mogen onder bepaalde voorwaarden met een verlopen rijbewijs een jaar blijven rijden echter alleen in Nederland. Tenzij de einddatum van het rijbewijs is voor 1 december, dan mag dat de eerste 9 maanden ook in de EU. De doorlooptijden van het CBR zijn echter een stuk verbeterd. De gezondheidsverklaring koopt u 4 of 5 maanden voor de einddatum van uw rijbewijs. In de meeste gevallen zult u dan geen gebruik hoeven te maken van de coulanceregeling. Op veel locaties is het dragen van een mond-neusmasker (mondkapje) momenteel verplicht. Neem deze dus altijd mee en draag deze indien de locatie en/of keuringsarts er om vraagt.