Cultuurkring Hamont-Achel: Luisternamiddag in De Posthoorn

HAMONT-ACHEL – Op donderdag 22 oktober om 14.00 uur organiseert de Cultuurkring Hamont-Achel een luistermiddag, gegeven door Rose-Marie Hendriks. Het thema van deze middag is ‘portret van Ludwig van Beethoven’. Deze activiteit gaat door in zaal De Posthoorn (Groenstraat 6 in Hamont).  De toegang is € 7 per activiteit. Met een cultuurpas heeft u gratis toegang. Bij binnenkomst dient u uw naam en telefoonnummer te registreren ivm het coronavirus. 

Ludwig van Beethoven is dé icoon van de westerse muziek en zijn 250ste verjaardag is een goede aanleiding om hem extra in de kijker te zetten. Beethoven werd in 1770 geboren in Bonn en trok in 1792 naar de muziekmetropool Wenen. Hij groeide op in een inspirerende tijd: het ancien regime kende zijn laatste stuiptrekkingen en maakte plaats voor een nieuwe maatschappij waarin de burgerij de macht naar zich toe trok. In dit tijdskader kwam Beethoven door zijn uitzonderlijk talent en zijn sterke, eigenzinnige persoonlijkheid tot een nieuwe muziekesthetiek die niet meer in klassieke vormen paste. Hij zou uitgroeien tot dé toonaangevende componist van de negentiende eeuw. Zijn leven, genie en muzikale evolutie worden toegelicht en geïllustreerd met vele luister- en beeldfragmenten. 

De gemeente Hamont-Achel heeft code Oranje en heeft opgesteld aan de hand van richtlijnen van de overheid.  Deze gelden voor de zaal de Posthoorn en ook voor cinema de Walburg. Als u het gebied met code Oranje betreedt en niet langer dan 48 uur daar verblijft, hoeft u niet in quarantaine. De Cultuurkring voorschriften zijn hier gevoegd.

De inkomhal is groot genoeg om binnen te wachten bij wat drukte. Wel een mondkapje opzetten en handen wassen. Bij verplaatsing is draagt u het mondkapje; bij zitten mag het af. Bij binnenkomst wordt uw naam geregistreerd (voorschrift overheid) en we verzoeken u zelf een briefje in te vullen met naam en telefoonnummer; email  is vrijblijvend. Het telefoonnummer is noodzakelijk voor het geval er een persoon later positief zou worden getest, zodat u kan worden gewaarschuwd. Personen met een cultuurpas zijn bekend en behoeven slechts hun naam te noemen.