Lezing Cultuurkring: homo sapiens, oud of out?

HAMONT-ACHEL – Op donderdag 29 oktober om 14.00 uur organiseert de Cultuurkring Hamont-Achel een lezing, gegeven door gastspreker Isidoor Mathijs. Het thema is: homo sapiens, oud of out? De middag gaat door in zaal De Posthoorn (Groenstraat 6 in Hamont) en de toegang bedraagt €9 per activiteit.  Coronamaatregel: een registratie van naam en telefoonnummer wordt bij binnenkomst van u gevraagd. 

Een lezing over het ouder worden van de individuele mens en de evolutie van de mensheid. Hierin zitten 3 onderdelen: Onze oorsprong; Met hoeveel? En de levensverwachting. De lezing gaat uit van de volgende vragen: De mens wordt ouder, hoe komt dat? Vanaf welke leeftijd wordt de mens als oud beschouwd en is hij out voor de maatschappij? We zijn steeds met meer mensen, hoe komt dat? De evolutie van de wetenschap is een verklaring voor deze veranderingen, maar brengt ook problemen met zich mee. Vooral de ingreep in de genetica doet ons vragen stellen over de evolutie van de homo sapiens. Is er een nieuw tijdperk in de evolutie van de mens aangebroken en is het out voor de homo sapiens? 

De gemeente Hamont-Achel heeft code oranje en heeft veiligheidsvoorschriften opgesteld aan de hand van richtlijnen van de overheid.  Als u het gebied met code oranje betreedt en niet langer dan 48 uur daar verblijft, hoeft u niet in quarantaine. De Cultuurkring voorschriften zijn hier gevoegd. De inkomhal is groot genoeg om binnen te wachten bij wat drukte. Wel een mondkapje opzetten en handen wassen. Bij verplaatsing is draagt u het mondkapje; bij zitten mag het af. Bij binnenkomst wordt uw naam geregistreerd (voorschrift overheid) en we verzoeken u zelf een briefje in te vullen met naam en telefoonnummer; email  is vrijblijvend. Het telefoonnummer is noodzakelijk voor het geval er een persoon later positief zou worden getest, zodat u kan worden gewaarschuwd. Personen met een cultuurpas zijn bekend en behoeven slechts hun naam te noemen.