Nieuwe dialecten gezocht 

REGIO – Dialecten zijn met uitsterven bedreigd. De redactie van HAC Weekblad vindt dit jammer en lanceert daarom een actie met als doel: het creëren van nieuwe, eigentijdse dialectwoorden. De bedoeling is om populaire woorden van nu om te zetten naar een dialect. Vorige week werd het eerste woord ‘mondkapje’ gelanceerd op de Facebookpagina van Arian Compen, de man achter onze wekelijkse dialecten-rubriek ‘Wa zegde doa? Doa zegde wa!’. Arian maakte een selectie van de leukste reacties en die zijn nu terug te vinden op de website van HAC Weekblad (www.hacweekblad.eu) in de vorm van een poll. Volgende week maken we bekend welk gloednieuw dialect voor het woord ‘mondkapje’ als beste uit de bus is gekomen. En hou zeker de Facebookpagina van Arian Compen in de gaten, want binnenkort lanceren we weer een nieuw woord dat dringend op zoek is naar een dialecten-variant!