’t Buuls Zitje toch weer gesloten

BUDEL – Na een periode van drie en een halve maand open te zijn geweest, heeft Huiskamer ’t Buuls Zitje moeten besluiten om voorlopig voor vier weken haar deuren te sluiten. Na een overleg met de gemeente Cranendonck en de andere Huiskamers in Cranendonck op vrijdag 16 oktober, is dit besluit genomen. Vorige week nog werden de corona-maatregelen verscherpt vanwege het oplopende aantal besmettingen. Er mochten toen nog maar drie in plaats van zes bezoekers tegelijk naar binnen. ’t Buuls Zitje wilde openblijven om de gasten die daar heel veel behoefte aan hadden, tegemoet te komen. Er kwamen toch nog zo’n 30 bezoekers per week een kopje koffie drinken. Op dit moment is het openhouden van het Zitje ondergeschikt aan het gevaar van besmetting. Op 12 november zal er weer een overleg zijn met de betreffende partijen om een volgend besluit te nemen. De stuurgroep van ’t Buuls Zitje wenst de vrijwilligers en zeker de gasten veel sterkte en heel veel gezondheid voor de komende tijd. En als de besmettingen van corona weer zakken, gaan zij weer open natuurlijk!