Openbare les over jonge schrijfster Marieke Lucas Rijneveld

WEERT – Op maandagavond 2 november geeft Neerlandicus Herman van Horen een openbare les Meesterwerken uit de Wereldliteratuur om 20.00 uur bij het Rick in Weert. Tijdens deze gratis les is er uitgebreid aandacht voor de winnares van de Internationale Bookerprijs: de jonge Nederlandse schrijfster Marieke Lucas Rijneveld en haar bekroonde debuutroman De avond is ongemak, die in het Engels is vertaald en nu een groot internationaal publiek bereikt. “Ik blijf me verbazen over de originele vorm die schrijvers telkens weer bedenken voor hun eigen verhaal”, aldus Herman van Horen.

Wil je meer horen over Marieke Lucas Rijneveld en de achtergronden van dit bijzondere boek? Kom naar de openbare les op 2 november. Vanwege corona is het verplicht om je van tevoren aan te melden bij Rick via telefoonnummer 0031 495 533 954 of bij de balie aan de Wilhelminasingel 12 in Weert.

Smaakt de openbare les naar meer? In de cursus ‘Meesterwerken uit de Wereldliteratuur’ deelt Herman van Horen zijn fascinatie voor literatuur en neemt hij de deelnemers mee langs schrijvers en romans uit diverse landen en tijdperken. Het is meestal fictie, verzonnen verhalen, die zich afspelen tegen een uiterst realistische of historische achtergrond. In de cursus maak je kennis met de personen die de romans bevolken, hun avonturen, hun gedrag, hun relaties met anderen en hun ideeën. Alles wat geïnteresseerde lezers opvalt. Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid om zijn of haar mening over het boek in te brengen. “Het is geweldig om daarover met anderen van gedachten te wisselen.

De cursus bestaat uit acht lessen. Iedere les draait om één boek, meestal van een buitenlandse schrijver. Meestal zijn het recent verschenen boeken, vaak bekroond met belangrijke prijzen als de Booker Prijs, de Prix Goncourt of de Nobelprijs.

De deelnemers dienen dat boek van tevoren te lezen. Er zijn twee cursuslocaties. Op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur bij Rick én op woensdagavond op dezelfde tijd in Keenterhart op het St. Jozefskerkplein 3 in Weert. Kijk voor meer informatie op www.rickraakt.nl bij Kunstbeschouwing.