Geen Weert Respecteert in november

WEERT – Op 13 oktober heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Er wordt onder andere opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven en contacten en reisbewegingen te beperken. Daarmee leven we ineens weer in een hele andere wereld. De gemeente Weert heeft in overleg met alle deelnemende organisaties besloten dat het op dit moment niet verantwoord is om Weert Respecteert te laten plaatsvinden. Het streven is om een groot deel van de activiteiten te verplaatsen naar juni 2021. 

Wethouder Geert Gabriëls: “Het is belangrijk dat we nu allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Hopelijk krijgen we het coronavirus zo snel onder controle en kunnen we weer gaan genieten van al het moois dat de culturele sector in Weert te bieden heeft.”

Alle partners hebben zich de afgelopen maanden vol enthousiasme ingezet om tot een inspirerend programma te komen. Het zou dan ook zonde zijn als de activiteiten helemaal niet meer doorgaan. Daarom zijn de gemeente en de organisatoren van plan om het programma zo volledig mogelijk te verplaatsen naar een later moment. Er wordt gestreefd naar juni 2021. 

Enkele organisatoren hebben aangegeven dat hun activiteit ook in november binnen de landelijke maatregelen door zou kunnen gaan. De gemeente laat alle organisaties vrij om hier zelf een verantwoorde afweging in te maken. Deze activiteiten zullen in dat geval los van ‘Weert Respecteert’ plaatsvinden. 

Weert Respecteert is een samenwerking tussen de gemeente en verschillende organisaties en Weertenaren. Het wordt georganiseerd om de diversiteit in de samenleving te vieren. Verschillende onderwerpen op het gebied van diversiteit passeren de revue door middel van activiteiten zoals theaterstukken, films, tentoonstellingen en workshops. Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten en nieuwsgierig zijn naar het verhaal van de ander. In november 2020 zou de 3e editie van Weert Respecteert plaatsvinden.