Herinneringsboom krijgt zijn plekje

CRANENDONCK – Allerzielen 2020 krijgt op de Algemene Begraafplaats in Budel toch een bijzonder tintje. De herinneringsboom waaraan Jori Horst, tijdens zijn opleiding op het Kwadrant in Weert twee jaar hard aan gewerkt heeft staat op zijn definitieve plek. Vele uren snijden, lassen, schuren, bikken en nog meer lassen en lassen zijn er door Jori ingestoken. Ook nog toen hij eigenlijk niet meer naar school hoefde te gaan. Het vorige schooljaar, na diverse hindernissen die het Covid 19 virus veroorzaakte, was de boom toch voor de vakantie nog klaar voor transport naar Budel. Na een tussenstop, waarbij de Cortenstalen boom de tijd kreeg om een beetje egaal te verkleuren zoals het bedoeld is, was dinsdag 27 oktober de dag waarop de boom vervoerd kon worden naar de definitieve plaats in de cirkel tussen de kindergraven op de Algemene Begraafplaats aan de Grootschoterweg. Jori en de vakdocenten van Het kwadrant zijn superblij met deze mooie plek. Samen met de overige initiatiefnemers, Jos Hendriks namens de Gemeente Cranendonck en Martin Horst van Van der Stappen Uitvaartverzorging wordt nog gekeken naar een gepast moment om samen met burgemeester Roland van Kessel en een aantal nabestaanden van overleden kinderen de eerste glazen herinneringsblaadjes een plek in de boom te geven. Maar ook deze hindernis zal nog een keer genomen worden en dan laten zij het graag aan iedereen weten. Het allerbelangrijkste is dat die minder mooie plek op de Algemene Begraafplaats nu een waardevolle invulling heeft gekregen. Loop er gerust eens langs als u een dezer dagen de Algemene Begraafplaats bezoekt om iemand te herinneren die je dierbaar is. Aan herinneren van diegenen die gemist worden wil ook de herinneringsboom een bescheiden bijdrage aan leveren. 

Foto’s Jack Roosen