Mondmaskerplicht op kerkhoven

HAMONT-ACHEL – Met Allerheiligen en Allerzielen op 1 en 2 november staan we traditioneel stil bij het wegvallen van onze geliefden. Velen zakken daarvoor af naar de begraafplaatsen. Om deze herdenking dit jaar in coronaveilige omstandigheden te laten verlopen, geldt er van 26 oktober tot en met 6 november een mondmaskerplicht voor iedereen ouder dan twaalf jaar en dit op alle drie de kerkhoven in Hamont-Achel.

Omdat het aantal coronabesmettingen fors stijgt, wil het stadsbestuur toezien op de gezondheid van haar inwoners en ze de kans geven om rond de periode van Allerheiligen en Allerzielen het graf van hun dierbaren veilig te kunnen bezoeken. Des te meer omdat een aanzienlijk deel van de bezoekers – waaronder heel wat ouderen – tot de risicogroep behoren.

Daarom geldt er vanaf 26 oktober tot en met 6 november een mondmaskerverplichting voor iedereen ouder dan twaalf jaar en dit bij alle drie de kerkhoven in Hamont-Achel: de begraafplaats te Achel, de oude begraafplaats in het centrum van Hamont en het Boskerkhof te Hamont. Ook op de parkings van de desbetreffende begraafplaatsen geldt een mondmaskerplicht. Deze maatregel zal aan de kerkhoven duidelijk worden geafficheerd. Daarnaast dient iedere bezoeker de handen te ontsmetten met beschikbare handgel aan de ingang van het kerkhof. Ook op andere plekken op het kerkhof wordt ontsmettingsmiddel voorzien. Tot slot worden de toiletten afgesloten voor gebruik.