Morgen geen inzameling aan huis papier en karton

PELT – In een aantal gemeenten halen verenigingen papier en karton aan huis op. De ophalingen die de verenigingen op zaterdag 31 oktober zouden uitvoeren, zijn geannuleerd.  Door de verstrenging van de maatregelen in de strijd tegen corona is het momenteel niet meer toegelaten dat verenigingen nog papier en karton aan huis inzamelen.

Wordt in uw straat het papier en karton op zaterdag opgehaald?  Plaats uw oud papier en karton dan vrijdagavond, 30 oktober  niet buiten en hou het bij tot de volgende ophaling.

Op zaterdag 31 oktober stonden volgden ophalingen gepland:

  • Borgloon
  • Heusden-Zolder – zone D (Berkenbos) en E (Viversel)
  • Oudsbergen 1 – zone A (Neerglabbeek)
  • Riemst – zone A (Elst en Millen, Membruggen en Genoelselderen, Val-Meer,  Zussen)
  • Pelt – zone A (Boseind, Damsheide, Grote-Heide, Herent en Sint-Huibrechts-Lille)

Woont u in deze gebieden?  Zet uw papier en karton dan niet buiten op vrijdagavond. Bewaar het thuis tot de volgende ophaling aan huis in uw straat.  Geen plaats?  Dan kan u het papier en karton naar het recyclagepark brengen.

De meeste ophalingen aan huis worden uitgevoerd door medewerkers van professionele ophaalbedrijven.  Deze ophalingen worden uitgevoerd zoals gepland. In een aantal ophaalzones wordt het papier en karton opgehaald door medewerkers van verenigingen.  Deze vrijwilligers mogen door de verstrenging van de maatregelen in de strijd tegen corona voorlopig geen papier en karton meer ophalen.