Opkikkertje voor Dorpleinse ouderen

BUDEL-DORPLEIN – Een vijftigtal ouderen in Budel-Dorplein heeft maandag op een opkikkertje gekregen, een verwenpakketje met onder meer vers fruit, een bloemetje en een gedichtje.

Door Roy de Leijer

De actie was bedoeld om ouderen in het dorp een hart onder de riem te steken in coronatijd. Het opkikkertje is een initiatief van de Wmo-commissie van dorpsplatform Dorplein Uniek. Het pakket is samengesteld met medewerking van sociaal makelaar Mariëtte Claessens, de GGD, een lokale onderneemster en dankzij een financiële ondersteuning vanuit het Oranje Fonds.

“Vanuit de Wmo-commissie organiseren we ieder jaar een activiteit rondom een ander thema. Eigenlijk zouden we in maart een high tea houden. Hiervoor hadden zich een vijftigtal mensen aangemeld. Het merendeel hebben wij actief benaderd. Hiermee willen we onder meer de vereenzaming onder deze groep inwoners tegengaan”, zegt Marion Rutten van de Wmo-commissie.

Nadat de high tea vanwege corona twee keer moest worden uitgesteld werd het idee voor het opkikkertje geboren. Rutten: “Ook het Oranje Fonds vond het goed plan. Afgelopen maandag hebben we alles ingepakt en bezorgd. Zeker nu veel ouderen door het coronavirus nog maar weinig mensen zien, werd het opkikkertje enorm gewaardeerd. Rutten: “We hebben geweldig positieve reacties gekregen.”