Corneliusschool Holheide en Lindel-hoeven voorlopig gesloten

PELT – De Corneliusschool werd op vrijdag 23 oktober met onmiddellijke ingang gesloten tot en met 8 november. Zowel in de vestigingen van Lindel (Parkstraat en Kapelstraat), Hoeven (Tielenstraat) als Holheide worden de lessen opgeschort.

Wegens een aantal coronabesmettingen bij het onderwijzend personeel van de Corneliusschool besloot de burgemeester deze middag in samenspraak met de school, het CLB, het Agentschap Zorg en Gezondheid en de arts van de Eerstelijnszone om alle vestigingen van de Corneliusschool te sluiten tot en met 8 november.

Aangezien de leerkrachten in quarantaine moeten, is het onmogelijk om de activiteiten verder te zetten.

De kinderen kregen een brief mee naar huis en de ouders werden eveneens per e-mail ingelicht. In tegenstelling tot in Sint-Huibrechts-Lille zijn de kinderen van de Corneliusschool ingeschaald als laagrisicocontacten. Zij hoeven dus niet in quarantaine.

“We beseffen dat dit voor ouders een enorme uitdaging wordt en dat er snel een grote vraag naar opvang zal zijn. Het is ook logisch dat de capaciteit van onze buitenschoolse kinderopvang gezien de omstandigheden onder druk komt te staan. We bekijken momenteel welke mogelijkheden we hebben en zullen hierover morgen de ouders van de kinderen van de Corneliusschool informeren”, zegt burgemeester Frank Smeets.

Na basisschool Helibel in Sint-Huibrechts-Lille is de Corneliusschool de tweede school in Pelt die voorlopig moet sluiten. De burgemeester benadrukt dat er op dit moment geen reden is om ook de andere scholen te sluiten. “Het doel van de strenge veiligheidsmaatregelen is onder meer om de scholen zo lang mogelijk open te houden. Het is zeer spijtig dat we twee scholen hebben moeten sluiten, maar deze beslissing was absoluut noodzakelijk om de verdere verspreiding van het virus in de gemeenschap tegen te gaan. We staan voortdurend in contact met alle schooldirecties, het CLB en de arts van de Eerstelijnszone en volgen de situatie op de voet. Momenteel is de situatie in de andere scholen onder controle en zijn de kinderen er in goede handen”, aldus Frank Smeets.