Nieuwe data voor afgelaste voorstellingen AK de Smeltkroes

MAARHEEZE – AK de Smeltkroes werd medio oktober duidelijk dat de nieuwe corona-maatregelen van de overheid betekende, dat de verkregen ontheffing nietig werd verklaard. Maar terug naar 30 bezoekers bij de voorstelling was in organisatorisch en financieel opzicht geen optie. Ook werd het feit dat daarmee niet alle entreekaarthouders meer welkom zouden zijn, als onacceptabel beschouwd. Gelukkig werkten artiesten en impresariaten mee in het zoeken naar nieuwe voorstellingsdata. Dit alles wel in de veronderstelling, dat er over enkele maanden weer meer mogelijk is…

Bert Gabriëls en Rob Scheepers

De eerste voorstelling die een nieuwe datum heeft gekregen is “Is er nog wat gebeurd?” van de Vlaamse cabaretier Bert Gabriëls, die op 3 oktober niet door kon gaan in verband met het in eerste instantie niet verkrijgen van een ontheffing op het maximum aantal bezoekers. Zijn voorstelling is verzet naar het einde van het theaterseizoen, te weten naar zaterdag 5 juni 2021. De voorstelling “Gulzig” van Rob Scheppers, die op zowel vrijdag 30 oktober als op zaterdag 31 oktober in Maarheeze op de planken zou staan, gaat ook naar volgend jaar. Hier hoeven we echter wat minder lang op te wachten en zijn vrijdag 5 februari en zaterdag 6 februari als nieuwe data geprikt.

Nashville Night

Voor de muziekvoorstelling “Nashville Night” (oorspronkelijk op zaterdag 21 november) bleek het helaas niet mogelijk om deze nog in het theaterseizoen 2020-2021 te laten plaatsvinden. Dit heeft vooral met het feit te maken dat de Amerikaanse frontlady Jordyn Mallory slechts enkele maanden per jaar in Nederland toert. De voorstelling vindt daarom exact één jaar later plaats, ofwel zaterdag 20 november 2021.

Voorbehoud

Als één ding de afgelopen tijd duidelijk is geworden: beloftes doen is hachelijk! Om bezoekers niet teleur te stellen hanteert AK de Smeltkroes de stelregel dat het op dat moment toegestaan aantal bezoekers tenminste gelijk moeten zijn aan het aantal al verkochte kaarten. Als dit niet het geval is of andere maatregelen dwingen ze om de voorstelling opnieuw af te gelasten, dan worden de huidige entreekaarthouders hierover tijdig benaderd. De huidige entreekaarten blijven geldig.