Sint in Schoot pakt uit met alternatief sinterklaasprogramma

BUDEL-SCHOOT – De intocht van Sinterklaas in Budel-Schoot verloopt dit jaar anders dan anders. Om alles op een coronaveilige manier te laten plaatsvinden gooit de stichting Sint in Schoot (SIS) het over een andere boeg. 

Kinderen kunnen de aankomst van Sinterklaas op zondag 15 november online vanuit de eigen huiskamer beleven. Dat kan op interactieve wijze, met een pietenbezoek (tot aan de voordeur) en een persoonlijke videoboodschap van de Sint.

Sint in Schoot was van plan groots uit te pakken met de jaarlijkse intocht, maar moest vanwege de coronaregels en -richtlijnen op zoek naar een alternatief programma. 

Daardoor gaat het traditionele onthaal op zondag 15 november op het Stationsplein niet door. Dit geldt ook voor de feestelijke activiteiten in gemeenschapshuis De Reinder. Hierdoor is het dit jaar niet mogelijk om met Sinterklaas op de foto te gaan en een cadeautje van hem in ontvangst te nemen.

De afgelopen weken en maanden is er flink gebrainstormd over een alternatieve opzet. Er waren onder meer plannen voor een Sinterklaas drive-thru, maar ook dit bleek niet mogelijk in coronatijd.

Wel wordt er uitgepakt met enkele leuke sinterklaasfilmpjes, waarin Sinterklaas’ grootste fans, Kees en Henk, op zoek gaan naar de geheime aankomstlocatie van de goedheiligman. Het duo wordt daarbij gevolgd door verslaggever Lars. 

Bovendien heeft Sinterklaas in zijn drukke agenda toch nog wat tijd gevonden om voor ieder gezin in Budel-Schoot een persoonlijke videoboodschap in te spreken. 

Het aanvragen van een videoboodschap kan via de website sint-in-schoot.nl. Hiervoor moeten filmtickets worden gekocht. De online tickets kosten 2,50 euro per kind. Dit is inclusief de videoboodschap, een pietenbezoek tot bij de voordeur, een cadeautje en een traktatie voor kinderen tot en met 8 jaar (groep 5). Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 6 november.

Daarnaast wordt er een sinterklaasspeurtocht gehouden waaraan het hele gezin kan deelnemen door punten te verzamelen met het spotten van Sinterklaas en zijn Pieten.

Omdat de jaarlijkse collecte dit jaar niet door kan gaan roept de stichting iedereen die de SIS-activiteiten een warm hart toedraagt op een donatie over te maken. Dit kan via de website. 

De activiteiten vinden plaats in overleg met gemeente Cranendonck en volgens de richtlijnen van het RIVM. Meer info: sint-in-schoot.nl

Movie at home. Curtains and cinema seats