Sobere herdenking wapenstilstand op 8 en 11 november

HAMONT-ACHEL – Traditiegetrouw herdenkt de stad in november het einde van de Eerste Wereldoorlog. Door het coronavirus besliste RAF-Memorial, de organiserende werkgroep voor oorlogsherdenkingen in Hamont-Achel, de herdenkingen rond Wapenstilstand in Hamont en Achel sober en met een beperkt aantal mensen te houden.

Op zondag 8 november om 9.00 uur vindt een misviering plaats in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont-Centrum ter nagedachtenis van de gesneuvelde militairen en burgerslachtoffers uit Hamont. Aan het einde van de viering wordt achteraan in de kerk door het stadsbestuur een bloemstuk neergelegd aan de gedenkplaat van de Hamontse gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.

Tijdens de officiële plechtigheid op woensdag 11 november worden na de misviering van 10.00 uur in de parochiekerk van Achel-Centrum enkel kransen neergelegd aan het standbeeld. In tegenstelling tot voorgaande jaren volgt er na afloop geen receptie in het Michielshof.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA