Herdenking Wapenstilstand Hamont-Achel 

HAMONT-ACHEL – Op woensdag 11 november werd er op gepaste wijze stilgestaan bij het einde van de Eerste Wereldoorlog. De herdenking ging door in de kerk van Hamont en aan het monument te Achel.

Wapenstilstand is de dag waarop we even stil te staan bij de gruwelijke oorlogen en respect tonen voor de vele slachtoffers en hun nabestaanden. De herdenking verliep zowel in Hamont als in Achel sober en covid-proof. In de Sint Laurentiuskerk te Hamont werd door burgemeester Rik Rijcken een bloemenkrans gelegd bij gedenkplaat voor de Hamonter gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Aansluitend werd bij het monument in Achel hulde gebracht aan de slachtoffers van beide wereldoorlogen. Jef Ceelen (97), oorlogsvrijwilliger in 1944, ontbrak niet op het appel en legde samen met de burgemeester en René Winters van RAF Memorial een bloemstuk neer. Nick Van Elsen van de KF Kempenbloei zorgde met het spelen van de Last Post voor de muzikale omlijsting 

Foto’s Geert Stevens