Floris and the Flames in Wenen (Oostenrijk): een huzarenstuk!

PELT – Eind oktober speelde de band – de bubbel – Floris and the Flames 3 concerten op één dag in Wenen. Je mag van een heus huzarenstuk spreken, als je weet dat de 3 concerten, inclusief de heen-en terugreis binnen de 48u en onder een zeer strakke planning plaatsvonden. “We waren hiertoe genoodzaakt omwille van de geldende coronamaatregelen in Europa,” zegt Dries Peeten.

Twee concerten vonden plaats in het prachtige kader van de MuTh Konzertsaal (waar de Wiener Sängerknaben hun thuishaven hebben). Het avondconcert vond plaats in het Italienisches Kulturinstitut. Dat alles coronaproof! “We werden zelfs gescand.”

De band is opgelucht dat alles kon doorgaan. Omwille van corona en de maatregelen daaromtrent, hingen de optredens een tijdlang aan een zijden draadje. Meer nog, achteraf gezien had ook de terreuraanslag, die dag op dag een week later in Wenen plaatsvond, roet in het eten kunnen gooien. “We zijn door het oog van de naald gekropen”, aldus de bandleden.

“We zijn onder de indruk van de hartelijke ontvangst en het enthousiasme van het publiek was groot. Er werden vanuit Oostenrijk al enkele contacten gelegd met het oog op mogelijke optredens volgend jaar.” Duimen maar!

Wie de band graag live aan het werk wil zien, kan terecht op hun facebookpagina. Ze spelen onder andere op vrijdag 26 februari 2021 in CC Palethe (Pelt) en op vrijdag 5 maart 2021 in De Zeepziederij (Bree). Floris and the Flames bestaat uit: Floris Willem (viool), Gert Peeten (piano, gitaar, electronica), Dries Peeten (basgitaar) en Simon Schrooten (drums, percussie).

De band… euh de bubbel “Floris and the Flames” in Wenen.