Hamont-Achel zorgt voor licht 

HAMONT-ACHEL – Televisiezender VTM en Het Laatste Nieuws lanceerden een oproep om zo veel mogelijk licht te creëren voor de zorg, om zo de vele zorgverleners een hart onder de riem te steken tijdens deze pandemie. Op donderdag 12 november kwamen ze een kijkje nemen in Hamont-Achel en het was meteen duidelijk dat de inwoners van de stad alles uit de kast hadden gehaald om aan de opdracht te voldoen. Meerdere straten in Hamont en Achel waren prachtig verlicht dankzij vuurkorven, theelichtjes, kerstverlichting,… Maar ook verschillende instanties zoals het stadsbestuur van Hamont-Achel en WZC Sint-Jan Berchmans in Hamont en verenigingen zoals carnavalsgroep Goe Gemengd, volleybalclub Tectum en de Groene Kring Neerpelt, waar ook heel wat Hamont-Achelse land- en tuinbouwers lid van zijn, zorgden voor prachtig licht in donkere dagen. De Groene kring Neerpelt pakte het groots aan. Ruim 50 tractoren verzamelden aan de Kiekoet waar ze zich in de vorm van een hart opstelden. Bij het ontsteken van de lichten zorgde dit voor een indrukwekkend beeld. De cameraploeg van VTM was niet in de gelegenheid om overal langs te komen, maar dat maakte het spektakel niet minder treffend. Hamont-Achel heeft duidelijk laten zien dat ze de zorgsector een warm hart toedragen. 

Foto Jens Schuurmans