Handhaving op de Cartierheide

REGIO – Afgelopen zondag zijn er verschillende proces verbalen uitgedeeld door BOA’s van Staatsbosbeheer op de Cartierheide te Bladel. Een tweetal motorcrosser hebben elk twee bekeuringen gekregen voor gemotoriseerd verkeer in het natuurgebied en onleesbare kentekenplaten. Ook zijn er vier verbalen uitgedeeld aan bezoekers die zich midden op de heide bevonden buiten wegen en paden met drones aan het vliegen waren. ‘In deze tijd is het extra druk in de natuurgebieden. Zeker op zonnige weekenddagen gaan er veel mensen op uit om te genieten van de natuur. Dat is heel begrijpelijk, maar houd je wel aan de toegangsregels’ aldus boswachter Erik Schram van Staatsbosbeheer. De Cartierheide een van de grotere natuurgebieden in de Kempen met naald- en loofbossen, heidevelden en vennen.