Nieuwe dialecten gezocht 

REGIO – Dialecten zijn met uitsterven bedreigd. De redactie van HAC Weekblad vindt dit jammer en lanceert daarom een actie met als doel: het creëren van nieuwe, eigentijdse dialectwoorden. De bedoeling is om populaire woorden van nu om te zetten naar een dialect. Vorige keer werd het eerste woord ‘Sociale Bubbel’ gelanceerd op de Facebookpagina van Arian Compen, de man achter onze wekelijkse dialecten-rubriek ‘Wa zegde doa? Doa zegde wa!’. Arian maakte een selectie van de leukste reacties. Dit zijn deze keer

De volgende “nieuwe” dialectwoorden vind ik het treffendst:

-Goeivriendegruupke
-Willie
-Óseigenste
-Biemekoar 
-Toés 
-Dievanós
-Gezinszak 

De woorden staan vanaf donderdag op de website van HAC Weekblad (www.hacweekblad.eu) in de vorm van een poll. Er kan dan gestemd worden voor het beste dialectwoord voor ‘Sociale Bubbel’. Volgende week weer een nieuwe term om te ‘verdialecten’ en natuurlijk hét dialectwoord dat de meeste stemmen kreeg.