Beroemde Plant!

REGIO – Toen ik enkele weken geleden, aan de redactie van HAC-weekblad, de vraag stelde “Wat voor vreemde plant”, ik in huis had, kon ik onmogelijk vermoeden wat voor reactie dit teweeg bracht! Ik was al heel blij dat de planten-deskundige Gert-Jan van Ansem van HAC Weekblad reageerde en mij deskundige informatie verstrekte.

Maar ik had niet verwacht dat er nog meer plantenliefhebbers zouden zijn die deze plant kennen en dat ze mij zouden overstelpen met info en nuttige tips.  Daarom wil ik via HAC Weekblad al deze mensen bedanken voor hun betrokkenheid met onze plant. Met name  Gert-Jan van Ansem, Marion de Werdt, Walter Tijskens, Dirk van Bloemkado Pelt, Rolf Theunisz en Tiny Jansen. Allemaal mensen die ik persoonlijk nooit ontmoet heb, maar die toch de moeite namen om hun planten kennis met mij te willen delen. De plant zelf met de prachtige naam “Cymbidium-Orchidee” zal nooit vermoed hebben dat ze ooit in haar leven zo in de belangstelling zou komen te staan. Ze is op korte tijd van “Onbekende plant”,  naar “Beroemde plant” gestegen….toch zeker bij de lezers van HAC Weekblad. Nogmaals bedankt, zeker in deze Corona periode is het hartverwarmend!   

Jos Geyskens