Wandelen en winnen in Hamont-Achel 

HAMONT-ACHEL –  Pasar Hamont-Achel organiseert Pak je tijd- wandelingen waar je prijzen mee kunt winnen. In beide deelgemeentes kan je van 7 november tot 18 december 2 wandelroutes volgen. Toon Duisters, voorzitter van Pasar Hamont-Achel, vertelt meer. 

Door Melissa van Wijngaarde

Pasar richt zich veel op vrije tijd, Hamont-Achel is één van de 300 afdelingen die ze hebben. Pasar heeft zo’n 30.000 leden en is een socio-culturele vrijetijdsorganisatie. Toon Duisters is de voorzitter bij Pasar Hamont-Achel. Hij vertelt over de wedstrijd en het doel ervan. “De wedstrijd heeft eigenlijk als doel een doel te zijn om deel te nemen aan de wandelingen. De achterliggende gedachte is toch ook om mensen ertoe te zetten om te bewegen en zichzelf een gezonde en de ‘netto vrije tijd’ te gunnen onder het mom van ‘Pak (zelf) je Tijd’. “ 

Geheel coronaproof 

Door corona gaan we massaal wandelen om er toch even tussen uit te zijn. Maar is deelnemen aan deze wedstrijd ook coronaproof? “Gezien iedereen op gelijk welk tijdstip de wandeling in zijn of haar bubbel kan wandelen gelden er buiten de wettelijk vastgelegde coronanormen geen andere normen.” zegt Toon. “We hebben deze activiteit dermate opgezet dat er niemand gewenst of ongewenst met iemand anders in contact hoeft te komen.” 

Door corona hebben alle activiteiten van Pasar na einde februari niet meer door kunnen gaan. Voor verenigingen is dit natuurlijk heel vervelend. Toon: “Vele leden en niet-leden stelden me regelmatig de vraag of we nog wel bestonden.” Dit is dan ook een extra reden waarom ze de wandelingen organiseren. Ze willen laten merken dat ze als vereniging nog wel degelijk levend en wel zijn. 

Hoe gaat het in zijn werk? 

De wandelingen komen elke vrijdag om 21.00 uur op de website van Pasar Hamont-Achel. Elke week wisselen de deelgemeentes af met een korte en een lange wandeling. De korte wandeling is 7 km en de lange 12 km en je kan ze altijd downloaden als een kaart. De wandelroutes worden uitgestippeld volgens het nieuwe knooppunten netwerk. Om mee te doen aan de prijzen tombola moet je een deelnameformulier downloaden en deze ingevuld achterlaten in de brievenbus. Deze vind je telkens terug bij een huis langs de wandelroute met een Pasar wegwijzer erbij. Per wandeling telt er één deelnameformulier voor dezelfde persoon. Je kan zes weken meedoen aan twee wandelingen per week. Deelnemen kan van 7 november tot 18 december. 

Verder vertelt Toon dat de prijzen ook de moeite waard zijn: “Voor kinderen tot 12 jaar hebben we enkel speciale prijzen waaronder 3 kinderfeestjes tot 12 deelnemers en kinderescaperoom evenementen tot 8 kinderen. Buiten beide genoemde kinderprijzen zijn er voor de kinderen nog een aantal verrassingsprijzen. Voor de volwassenen schenkt Pasar Hamont-Achel 3 ‘opstap lidmaatschappen’. Het VVV doet met enkele waardebonnen mee en Unizo schenkt het overgrote deel van de prijzen onder hun motto ‘Winkel hier’.” Al blijft hij door het grote succes nog steeds opzoek naar sponsoren voor extra prijzen. 

De eerste wandelweek is goed verlopen volgens Toon met zo’n 240 deelnemers zijn ze meer dan tevreden als organiserende vereniging. Iedereen is welkom om de wandelingen te komen meedoen. Voor meer informatie kan je terecht op de website (www.pasar.be/hamont-achel), via email: [email protected] of telefonisch via het nummer: 0032(0)477 79 16 14.