Kunde mich vurroet hellepe?

SOERENDONK – Stand-up comedian en bewonderaar van het dialect Arian Compen, geboren en getogen in Soerendonk, is al een hele lange tijd bezig met het maken van een Zurriks woordenboek. Dat lijkt veel simpeler dan het is. Daar is hij inmiddels wel achter. “Een van de struikelblokken is de precieze klanken te vangen,” legt Arian uit. Verder ben ik erachter gekomen dat dialect al per buurt verschillend is en dat er zelfs verschillen per familie zijn. Toch wil ik graag het een en ander zo goed mogelijk vastleggen en met een Algemeen Beschaafd Zurriks woordenboek komen. Omdat ik dat zo goed mogelijk wil doen wil ik jullie vragen mij daarbij te helpen.

Hoe dan? Vrij simpel.  Eigenlijk was ik van plan om bij de oudsten van het dorp op bezoek te gaan en ze te spreken, maar door Corona en de maatregelen die gelden is het verstandiger om dit anders aan te pakken. Ik stuur woorden/zinnen in het Nederlands en dan zou ik het geweldig vinden als iemand die Zurriks spreekt dat kan vertalen en in kan spreken. Dat mag dan naar me toe gemailen/geappt en dan kan ik ermee aan de slag.

Mochten er vragen/opmerkingen zijn dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Dus, wil je me helpen door in te (laten) spreken stuur even een mail naar : info@zurrik.com Spreek je geen Zurriks, maar wil je wel helpen? Maak dit nieuws kenbaar bij je Zurrik-sprekende vrienden en familie! Merci alvast.”